Чи можна жити на місяці?

27/03/2017
Чи можна жити на місяці?

Під поверхнею супутника Землі пролягають глибокі багатокілометрові тунелі


Астрономи NASA виявили на Місяці величезні підземні тунелі, які в майбутньому можуть стати домівкою для перших людських поселень.


На відкриття вчені натрапили ще у 2009 році. На плато "Пагорби Маріуса" дослідники помітили глибоку діру діаметром кілька десятків метрів.

M114328462R_thumb


А минулого року місія NASA GRAIL отримала дані про гравітаційні аномалії, які можуть підтверджувати, що під поверхнею Місяця є порожнечі.


Дивіться також: Мільйонам українців пенсії підвищать майже в два рази: подробиці “осучаснення”


Залишилося тільки з'ясувати їх характер і походження: горизонтальні вони або вертикальні, наприклад. Тунелі могли виявитися лавовими каналами або відкритими виходами магми.


І от зовсім недавно завдяки японському апарату "Кагуя" астрономам вдалося підтвердити, що отвори ведуть до багатокілометрових порожнеч.


На думку фахівців, схожі підземні ходи існують і на Землі. Коли магма охолоджується і поступово стискається, утворюється порожній простір.


Тепер вчені хочуть послати на Місяць розвідувальні місії. Якщо інформація про глибокі тунелі підтвердиться, в майбутньому їх можна буде використовувати в якості житла для колоніальних поселень.


                         



Коментарі