Економіка України
Подобається

Боротьба з палінням: в Україні хочуть заборонити продаж певного виду сигарет

26/03/2017
Боротьба з палінням: в Україні хочуть заборонити продаж певного виду сигарет

В Україні за чотири роки кількість курців скоротилася на 2,5%, відзначається в дослідженні КМІС. При цьому молоді люди віком від 18 до 30 років курять менше. Ще в 2013-му серед них було 37% курців, тепер – всього 26,7%. Разом з тим в Україні зростає популярність електронних сигарет і кількість кальяну. У Верховній Раді вже підготовлений законопроект, що забороняє продавати електронні сигарети неповнолітнім. Чому в Україні хочуть обмежити продаж електронних сигарет і що не так з кальянними.

Популярне: Газова революція в Україні: в Кабміні обіцяють кардинальні зміни


Чим шкідливі електронні сигарети і кальян?


В Україні з 23,7% курців курять електронні сигарети 5,6% чоловіків і 3,9% жінок, йдеться в дослідженні КМІС. У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) відмічають: в світі – бум електронних сигарет. За прогнозами організації, до 2030 ринок альтернативних сигарет із фільтром зросте в 17 разів. Незалежні вчені поки не вивчали вплив електронних сигарет на здоров'я, а перші дані можуть з'явитися через десятиліття, стверджує ВООЗ. Але в організації називають можливі ризики для здоров'я: серцево-судинні захворювання, виникнення пухлин і нікотинової залежності. Нікотин в електронних сигаретах може виділятися як на низькому рівні, так і на рівні, порівнянним із звичайними сигаретами. Це залежить від параметрів пристрою і концентрації нікотинових рідин.


"Аерозоль електронних сигарет не просто "водяна пара", як це стверджується під час продажу. Електронні сигарети створюють серйозну загрозу для підлітків і вагітних. Вони посилюють вплив нікотину та токсичних речовин на оточуючих. Проте якісні електронні сигарети, ймовірно, будуть менше виділяти токсичних речовин, ніж звичайні сигарети. Однак в даний час нам не відома величина зниження ризику", – йдеться в звіті ВООЗ.


                         



Коментарі