Технології
Подобається

Як виробники смартфонів продають нам торішній сніг, ви очманієте!

23/03/2017
Як виробники смартфонів продають нам торішній сніг, ви очманієте!

Смартфони стали настільки гарні, що їх можна вибирати не дивлячись, і вже точно не дивитися на марку. У майже будь-якого буде більш-менш потужна камера, хороша батарея, висока передача кольору. У багатьох з’являється функція швидкісний зарядки, якість збірки в середньому не викликає нарікань, а захист смартфона від попадання води – норма. В результаті виробники так запекло намагаються виділитися, що видають наявність порту для навушників за унікальну пропозицію, передає Корупція Маркет

Коли Apple прибрала порт 3.5 останньої моделі, в промо-матеріалах це називалося «хоробрим ходом», хоча всі ми розуміємо суть цієї хоробрості – продати побільше бездротових навушників AirPods. З огляду на, що в комплекті поставлялися навушники для порту Lightning і перехідник з lightning на 3.5, всі ми розуміємо, наскільки обмежена ця «хоробрість». Всі виробники, які не поміняли взагалі нічого, почали активно «продавати» той факт, що вони залишили порт на місці.

Популярне: Ексклюзив! Стало відомо, хто в Україні заробляє більше за всіх

Але знаєте що? Роз’єм для навушників не можна називати «особливістю телефону». Точно так же, як і роз’єм зарядки, або кнопки гучності, або наявність Bluetooth. Це просто деталь, яка або є, або немає. Якщо в найближчому майбутньому якась компанія прибере роз’єм зарядки, перейшовши на бездротової заряд цілком, чи стануть інші виробники рекламувати можливість зарядки через розетку?

Те ж стосується і роз’єму USB-C. Чи важливо, як виглядає кабель? Головне, щоб в комплекті телефону лежав потрібний. USB-C – це новий стандарт, а не «особлива можливість» телефону.

Ми добралися до дуже приємною точки еволюції смартфонів: вони все добре виконують свою роботу. Не так давно більшість з них доводилося заряджати вже до середини дня, половина камер робила особи схожими на немиту картоплю, а потрапляння під дощ означало смерть будь-якої техніки, крім Xperia. Зараз всі телефони хороші і, за великим рахунком, однакові. А виробники вважають, що банальність гідна промо-кампанії.

Днями грандіозна рекламна кампанія OnePlus, забезпечена належним кількістю тізерній реклами, нарешті вирішилася: виробник показують модель смартфона OnePlus 3T, випущену обмеженим тиражем певного кольору – Colette Edition.Вгадаєте цей унікальний колір? Чорний.

Це трошки інший чорний, ніж в основний лінійці. В іншому модель нічим не відрізняється від стандартного телефону лінійки. З одного боку це справа виробника, які рекламні кампанії проводити. Але з іншого – тизерну реклами і зворотний відлік погано поєднуються з поданням стандартного телефону в стандартному кольорі, коли цей телефон до того ж буде продаватися тільки в одному магазині в єдиному місті Європи – в Парижі.

Навіть фанати OnePlus не були вражені, адже фірма почала продавати банальність за унікальну особливість. Виробники автомобілів не рекламують той факт, що їх машини пересуваються на чотирьох колесах за допомогою двигуна внутрішнього згоряння – це передбачається за замовчуванням. І в промо-кампаніях смартфонів хотілося б бачити щось нове і свіже.

Ми не можемо засуджувати виробників за те, що вони намагаються продати нам торішній сніг як нову фішку, але нам варто перестати потрапляти на цей маркетинговий хід.


                         



Коментарі