Економіка України
Подобається

Ну ось і все? МВФ може відкласти надання траншу Україні через ситуацію з банками РФ.

23/03/2017
Ну ось і все? МВФ може відкласти надання траншу Україні через ситуацію з банками РФ.

Україна узгодила з Міжнародним валютним фондом (МВФ) нові макроекономічні показники, розраховані у зв'язку з торгово-транспортною блокадою ОРДЛО, проте виділення траншу МВФ в розмірі $ 1 може бути все ж відкладено через ситуацію навколо "дочок" державних банків РФ.

Про це повідомляє "корупція маркет" з посиланням на джерела.

За даними співрозмовників агентства, в МВФ погодилися, що наслідки блокади НЕ будуть критичними для української економіки.

images


Дивіться також:  Верховна Рада ухвалила зміни до закону про е-декларування

Разом з тим, виділення траншу Україні може бути відкладено, але вже з іншої причини.

"Рішення про виділення траншу може затягнутися, на цей раз через необхідність прояснення наслідків від санкцій щодо російських держбанків і блокування роботи їх відділень в Україні", – йдеться в матеріалі.

Як повідомляв "Апостроф", МВФ переніс заплановане на 20 березня засідання з питання про виділення чергового траншу Україні в розмірі $ 1 млрд.

У фонді пояснили, що це пов'язано з необхідністю додаткового вивчення розвитку подій в економіці країни.

Національний банк України (НБУ) з 23 березня ввів санкції щодо "дочок" російських державних банків. Санкції терміном на один рік застосовані до ПАТ "Сбербанк", ПАТ "VS Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ БАНК", ПАТ "БМ БАНК" в частині запобігання виведенню капіталів зазначеними юридичними особами за межі України на користь пов'язаних з ними осіб.


                         



Коментарі