Технології
Подобається

У чому техніка ніколи не зможе замінити людину?

22/03/2017
У чому техніка ніколи не зможе замінити людину?

Створення тривалого ділового співробітництва з «розумними» системами як у футуристичних книгах не є універсальним. Не всі захочуть прийняти людиноподібних роботів як домашніх асистентів, сурогатних друзів, бебі-ситтеров, прибиральників чи помічників, які забезпечують догляд за літніми людьми, вважають американські психологи, повідомляє Корупція Маркет

Для цього є кілька причин. Але головною з них є те, що штучний інтелект не може дати багато чого з того, що дають люди, які займаються тією ж роботою. Саме тому суспільство не готове з ентузіазмом вітати роботів, наголошується в статті, опублікованій в Psychologytoday.

Популярне: Як смерть Рокфеллера вплине на економіку України?

Тому робочі місця, де потрібні комунікативні навички, особливо пов'язані з високим ступенем переконання навряд чи будуть масово замінені на машини найближчим часом. Згідно з дослідженням, приблизно 60% людського розмови може бути визначено як плітки. На думку авторів дослідження, люди мають розвинений мову, щоб брехати, а не навпаки.

Аналіз будь соцмережі показує які статті приваблюють величезну кількість переглядів і коментарів. Наприклад, пост про биткоине не отримає стільки ж уваги, скільки «плакуча собака». У людей є сильне бажання, щоб у їхньому житті були присутні ті речі, які роблять нас людиною. У тому числі марнослів'я, відсутність логіки, емоційність, раптовість, доброта та багато інших якості, яких немає у «розумних» систем.

Це не означає, що потрібно зменшити занепокоєння творців роботів і подібного роду систем їх ефективністю та багатьма іншими речами, що роблять їх «розумними», в цьому плані вони перевершують людей і це добре. Але такі системи не можуть і не повинні змагатися з людьми в іншому – «людському», тому що це вже «франкенсофт» (взято від Франкенштейн) і в такому вигляді систему навряд чи можна буде назвати «розумної», так і справлятися з покладеними на неї завданнями вона буде не так успішно, зате часом буде милою, непередбачуваною, забудькуватою або примхливою.
 


                         



Коментарі