Економіка України
Подобається

Нова мінімалка і субсидії: чого очікувати далі?

18/03/2017
Нова мінімалка і субсидії: чого очікувати далі?

Завдяки зростанню мінімальної заробітної плати державний бюджет зможе заощадити на надання субсидій українським родинам, передає Корупція Маркет

Підвищення мінімальної заробітної плати відіб’ється на субсидії вже в 2018 році, так як вони нараховуються виходячи з доходів українських сімей за минулий рік. Відповідно в 2017 році субсидії будуть нараховуватися виходячи з доходів в минулому році.

Популярне: Як жити далі?: Гройсман приголомшив українців черговою заявою про зарплати

При цьому в наступному році в Міністерстві фінансів розраховують завдяки новій мінімалкці заощадити на субсидії близько п’яти мільярдів грн.

Наприклад, сумарний дохід сім’ї з чотирьох осіб в минулому році при мінімальній зарплаті двох осіб складає 3200 горн (по 1600 горн на кожного з батьків). По 800 гривень на кожного члена сім’ї. За комуналку така сім’я, якщо витрачати в межах соціальних норм, буде платити близько 122 гривень. У 2017-му така ж сім’я з двома мінімальними зарплатами матиме дохід в 6400 гривень, а за комуналку платити близько 493 гривень. Розмір субсидії для сімей з мінімальними зарплатами дійсно скоротять. Однак, українці, які отримували мінімалку, скорочення на собі не відчує – зростання зарплат покриє додаткові витрати в кілька разів.


                         



Коментарі