Махінації
Подобається

Як не потрапити на гачок шахраїв: поради банкіра про безпечне оформлення кредиту

15/03/2017
Як не потрапити на гачок шахраїв: поради банкіра про безпечне оформлення кредиту

На довірливих українцях заробляють посередники, які вимагають комісію за неіснуючі послуги

В Україні все частіше зустрічається "приваблива" реклама з пропозиціями за лічені хвилини оформити кредит готівкою на будь-яку суму без довідок і з величезною знижкою. Довірливі українці в таких випадках найчастіше стають легкою здобиччю кредитних шахраїв. Наприклад, аферисти обіцяють видати кредит за так званий страховий платіж. Клієнт робить перший внесок, а кредит так і не отримує. Інші шахраї обіцяють значні суми за "відкат" і навіть підробляють потрібні довідки. Сайт "Сегодня" з'ясував, як українцям безпечно оформити кредит і не потрапити на гачок шахраїв.

Одна із поширених шахрайських схем – нібито посередницькі послуги. Зловмисники залишають заявку на позику в інтернеті на сторінці фінустанови. Це може зробити кожен. Клієнту передзвонюють з банку і оформляють кредит готівкою за звичайною процедурою – точно так само, якби він звернувся до банку самостійно. При цьому аферисти потім "вибивають" з клієнта плату за свої "послуги".

Популярне: Найбільший європейський лоукостер пустив перший рейс до України

Щоб розібратися, як не стати жертвою однієї з шахрайських схем, ми звернулися до голови правління Першого Українського Міжнародного банку (ПУМБ) Сергія Черненка. Багатьом українцям він знаком за щотижневою передачею "Народний банкір" на телеканалі "Україна", в якій дають фінансові поради та допомагають розібратися в банківських процесах.

"Кожен, хто хоче взяти кредит, повинен чітко знати – банк не працює з посередниками. І тим більше – не бере комісію за оформлення документів або подачі заявки", – розповідає експерт.

Сергій Черненко радить не користуватись послугами сумнівних організацій, адже участь в такій схемі – ризик втратити довіру і в майбутньому отримати відмову в оформленні кредиту. Набагато безпечніше самостійно оформити позику в банку, тим більше що процес оформлення кредиту настільки простий, що жоден посередник для цього не потрібен.

___-_-01

"Кредит готівкою в банку з паспортом і кодом можуть оформити і видати всього лише за годину. При цьому без прихованих відсотків. Також клієнтові чітко покажуть, скільки він повинен заплатити за кредитом і за його обслуговування", – радить "Народний банкір".

До речі, найчастіше українці займають готівкою від 10 до 15 тисяч гривень. При цьому максимальна сума, яку можна оформити без довідки про доходи, – 50 тисяч гривень.


                         



Коментарі