Махінації
Подобається

У Бразилії конфіскували мільйони венесуельських боліварів

15/03/2017
У Бразилії конфіскували мільйони венесуельських боліварів

Гроші були упаковані в десятки пакетів

Бразильська поліція конфіскувала мільйони венесуельських боліварів в одній з фавел Ріо-де-Жанейро, повідомляє в понеділок канал Telesur.

За даними місцевої влади, вилучено близько 40 мільйонів боліварів. За офіційним фіксованим курсом ця сума дорівнює чотирьом мільйонам доларів, проте в реальності на "чорному ринку" вони оцінюються всього приблизно в 13,5 тисячі доларів.

Популярне: Медики пояснили, чому рано сивіє волосся. Три основні причини

Гроші були упаковані в десятки пакетів. Вони були заховані в машинах, що належать місцевим лідерам наркомафії.

У лютому цього року поліція Парагваю конфіскувала не менше 25 тонн купюр ЦБ Венесуели, захованих в одному з будинків в місті Сальтос-дель-Гуайра на кордоні з Бразилією. Експерти не виключали, що венесуельські гроші можуть використовуватися для покупки доларів на "чорному ринку" Венесуели або для підробки фальшивих доларів, що пояснюється високою якістю паперу в венесуельських купюрах.

Популярне: Медики пояснили, чому рано сивіє волосся. Три основні причини

У середині грудня 2016 року президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про зупинення обігу протягом 72 годин купюри в 100 боліварів, вартість якої на "чорному ринку" дорівнювала тоді всього приблизно 2,5 цента США. Однак потім ходіння банкноти було продовжено до 2 січня, потім до 20 січня, до 20 лютого і в підсумку до 20 березня.

ЦБ країни оголосив про випуск шести нових купюр номіналом від 500 до 20 тисяч боліварів, які поступово вводяться в оборот. Влада Венесуели відмовляються визнавати об'єктивним падіння курсу національної валюти, звинувачуючи в цьому праві сили, нібито атакуючі її за допомогою "обмінної мафії" за вказівкою з Вашингтона і Майамі.


                         



Коментарі