Економіка України
Подобається

Субсидія на газ: українцям відтепер доведеться платити більше

12/03/2017
Субсидія на газ: українцям відтепер доведеться платити більше

Українці, які використовують субсидію при оплаті за газ, тепер змушені будуть платити більше – вже незабаром соціальну норму споживання блакитного палива суттєво уріжуть, зменшивши її до п’яти куб./ м.кв.

Відтак, таке скорочення дозволить не платити лише за триста кубометрів опалення, а за все решта доведеться викласти з власної кишені. Таким чином, зекономити українцям вдасться на суму трохи більшу за 200 гривень. 

Повідомляється, що зменшення пільгових норм споживання газу має на меті зекономити державні кошти на субсидійній допомозі, що, на думку економічного експерта Валентина Землянського, свідчитиме і про скорочення кількості субсидій для громадян.

"Це призведе до зменшення субсидій. Соціальні норми скорочені, а субсидія покриває тільки соціальні норми. Крім того, це призведе до зростання оплати. Щось покриє субсидія, а решту люди мають платити самі", – прогнозує експерт.

Популярне: Заступник голови Нацбанку повідомив погані новини для українців​

Як відомо, цього року більшість громадян, що користуються субсидіями, пройдуть верифікацію власних доходів. Прогнозується, що за її підсумками, 20-30% субсидіянтів безповоротно втратять знижку від держави. Крім того, українців відвідуватимуть спеціальні соціальні інспектори, які слідкуватимуть за матеріальним положенням отримувачів субсидій. 

Варто нагадати й те, що у майбутньому ряд має намір монетизувати субсидії. Саме так чиновники намагаматимуться мотивувати українців економити на комунальних послугах. Заощаджені кошти мають намір скеровувати на енергомодернізацію помешкань.


                         



Коментарі