Економіка України
Подобається

Голова ПриватБанку підтвердив сірі схеми на 19 млрд грн

09/03/2017
Голова ПриватБанку підтвердив сірі схеми на 19 млрд грн

Екс-акціонери ПриватБанку незаконно використали державні кошти для підтримки свого бізнесу, передає Корупція.Маркет

Популярне: Терміново!!! Андрій Рева зробив шокуючу заяву щодо пенсії, важко віриться

Колишні менеджери та акціонери найбільшого в Україні банку використовували фінансову допомогу від Національного банку за нецільовим призначенням. Таку інформацію підтвердив голова правління ПриватБанку Олександр Шлапак в інтерв’ю.

Рік тому Генеральна прокуратура України звинуватила ПриватБанк у розкраданнi протягом 2014 року 19 млрд грн, які фінустанова отримала у якості рефiнансування Нацбанку для подолання наслідків кризи ліквідності. Після отримання такої фінансової підтримки банк Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова вивів за кордон $1,8 млрд. Схема виведення полягала у наданні кредитів низці компаній, які мали зв’язок з групою Приват.

Провадження прокуратура відкрила лише після того, коли схема виведення державних коштів стала публічним надбанням та викликала широкий резонанс. До того правоохоронні органи не вбачали у таких операціях порушення законодавства.

Так, за повідомленням Центр протидії корупції, у березні 2015 року прокуратура міста Києва відмовилася порушувати справу проти ПриватБанку, бо не побачила у схемі виведення рефінансу за кордон складу злочину. Відповідний лист прокуратура направила у відповідь на запит депутата від Самопомочі Єгора Соболєва.

«Те, що написав Соболєв, коли представляв свої документи Генеральній прокуратурі, відповідає дійсності. Зараз усі ці кредити погашені», – повідомив під час інтерв’ю Шлапак.

Керіник ПриватБанка не уточнив, коли саме пов’язані з колишнім власником структури, яким видавалися позики, погасили зобов'язання перед банком.

«Як це трапилося і чому? Це питання, на яке ми зараз шукаємо відповідь. Також паралельно відповідь шукає Генеральна прокуратура. Коли ми в цьому достеменно розберемося, я вам обіцяю, що ми обов'язково про це розповімо. Дайте нам трішки часу», – сказав Шлапак.


                         



Коментарі