Економіка України
Подобається

Крим – не Україна: представники “Приватбанку” зробили скандальну заяву!

08/03/2017
Крим – не Україна: представники “Приватбанку” зробили скандальну заяву!

Працівники одного зі столичних відділень «Приватбанку» стверджують, що кримський півострів не є частиною України, тому на даний час його немає у документації, передає Корупція Маркет

Таку точку зору банкіри оприлюднили під час бесіди з журналістами, котрі намагалися допомогти Олександру Панченку, переселенцю з незаконно анексованого півострову, вирішити проблему під час поповнення його картки. Зазначається, що чоловік не зміг покласти на неї кошти. Коли Олександр зателефонував до колл-центру, йому пояснили, що вся проблема у тому, що його картка зареєстрована в Криму. 

Популярне: Fitch спрогнозував, що буде зі світовою економікою в 2017 році

«Це українська територія, у якої поки що статус тимчасово окупованої. Крим – це Україна. Це означає, що Олександр Панченко має автоматично стати нерезидентом », – повідомила юрист громадської ініціативи« КримSOS »Марія Левченко. Крім того, офіційне роз’яснення ці ситуації дали і в НБУ. Там зазначили, що саме регулятором встановлюється перелік документів, які потрібні для проведення банківських операцій. 

В даний час представники правозахисних організацій прагнуть оскаржити постанову в суді. Експерти переконані, що видана НБУ постанова сприятиме обмеженню прав українських громадян, хоча й повинна гарантувати безпеку під час проведення операцій фінансового характеру. 


                         



Коментарі