Економіка України
Подобається

Молочка, гриби та риба: чому Великий піст обходиться так дорого

07/03/2017
Молочка, гриби та риба: чому Великий піст обходиться так дорого

Перед Великим постом зросли ціни на продукти, які можна їсти віруючим, передає Корупція Маркет

Перше, що подорожчало – це гриби. Якщо взимку печериці коштували по 23-25 гривень за кілограм, то зараз ціна злетіла до 40-45 гривень. За словами експертів, це пов'язано саме з постом, так як це основна страва в ці дні для багатьох.

Популярне: У Кабміні розповіли, як даватимуть субсидії наступної зими (інфографіка)

Що стосується риби, то причиною її подорожчання називають зниження пропозиції – через льодоходу впав вилов українського коропа і карася. Відзначимо, ціни на рибу злетіли на 45%, досягнувши 50 гривень за кілограм карася або 60 гривень – за карпа.

Про підвищення цін на молочні продукти попереджають виробники. Вони пов'язують це з економікою – сировина стало дорожче, а коливання курсу долара призвело до зміни цін на упаковку, закваску, вітаміни. Повідомляється, що вже в березні, наприклад, «Український» або «Голландський» сир буде коштувати 170-180 гривень за кілограм.

Нагадаємо, Великий піст — це центральний пост у всіх історичних церквах, мета якого — підготовка християнина до святкування Великодня. В цьому році піст триває з 27 лютого до 15 квітня. Продукти, які можна вживати у піст: чорний хліб, злакові хлібці, крупи, солоні і мариновані овочі, варення з ягід і фруктів, гриби, бобові, сухофрукти, горіхи, мед, овочі, фрукти, рибу дозволено вживати два рази за весь пост.
 


                         



Коментарі