Економіка України
Подобається

Навіщо ввели НС в енергетиці? Насалик пояснив ситуацію

24/02/2017
Навіщо ввели НС в енергетиці? Насалик пояснив ситуацію

Міністр розраховує на стабілізацію енергосистеми України, передає Корупція Маркет

Мета надзвичайних заходів у сфері електроенергетики, які були введені урядом 15 лютого 2017 року у зв'язку з блокадою поставок вугілля на Донбасі, – мінімізувати ймовірність віялових відключень електроенергії для кінцевих споживачів. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Популярне: Як закрити ФОП без черги і нервів?

"Введення надзвичайних заходів покликана стабілізувати роботу об'єднаної енергосистеми і мінімізувати віялові відключення", – сказав міністр.

Як раніше зазначав Насалик, поклади вугілля в Україні розраховані лише на 25 автономної роботи, тому вже 21 лютого в країні повинні були початися віялові відключення електроенергії, однак цього не сталося.

Нагадаємо, на Донеччині триває блокада вугілля, в якій активно беруть участь кілька народних депутатів України. За фактом блокування залізничних шляхів у Луганській області прокуратура відкрила кримінальне провадження.

В країні введемо режим НС в енергетиці – необхідний генерації антрацитове вугілля видобувають тільки на окупованих територіях. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вже заявив, що поточна енергетична криза в Україні створена штучно.
 


                         



Коментарі