Економіка світу
Подобається

Що буде далі?: у світі різко змінюються ціни на нафту

23/02/2017
Що буде далі?: у світі різко змінюються ціни на нафту

При цьому прогнози для глобального ринку на рік покращилися.

Ціни на нафту еталонних марок знижуються в середу, оскільки інвестори сумніваються в дієвості вжитих країнами-членами ОПЕК та іншими державами заходів зі скорочення видобутку, а також побоюються подальшого збільшення запасів палива в США, передає Корупція. Маркет

Так, ціна квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 18:10 зменшилася до 55,8 доларів за барель. 

Котирування ф'ючерсних контрактів на нафту WTI на квітень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) до цього часу опустилися до 53,55 доларів за барель.

Міністр енергетики Катару Мухаммед ас-Сада вважає, що скорочення інвестицій в нафтовій галузі створює ризики різкого підйому цін через два-три роки. При цьому він зазначив, що прогнози для глобального ринку на цей рік покращилися. 

В результаті угоди ОПЕК з іншими країнами запаси нафти скоротяться, і ребалансування ринку відбудеться пізніше в поточному році, вважає міністр.

Учасники ринку чекають даних про запаси нафти в США, які на цьому тижні будуть оприлюднені в четвер замість традиційного середовища в зв'язку з тим, що на цьому тижні був вихідний день. Аналітики в середньому очікують, що за минулий тиждень резерви виросли на 3,5 млн барелів.

Аналітики Goldman Sachs підтвердили прогноз, згідно з яким WTI в другому кварталі подорожчає до $ 57,5 за барель перед тим, як опуститися до 55 доларів за барель на решту цього року.

Bank of America Merrill Lynch погіршив оцінку вартості Brent до кінця 2022 року до $ 50-70 за барель з раніше очікуваних 55-75 доларів за барель.

У той же час експерти ING підвищили прогноз Brent на перший квартал поточного року до $ 53 за барель з колишніх 45 доларів за барель, на квітень-червень – до 50 доларів за барель з 45 доларів за барель. 

У другому півріччі нафта коштуватиме в середньому 45 доларів за барель, вважають вони.

Тим часом аналітики Citigroup підвищили прогноз середніх цін на нафту Brent на перший квартал на 5 доларів – до 55 доларів за барель, на другий квартал – на 2 долари, до 56 доларів за барель. 

Також вони допустили, що Brent може подорожчати до 70 доларів за барель до кінця року.


                         



Коментарі