Економіка України
Подобається

Технічні моменти: хто гальмує надання Україні траншу МВФ

21/02/2017
Технічні моменти: хто гальмує надання Україні траншу МВФ

Надання чергового мільярдного траншу Україні гальмують так звані "технічні моменти", проте насправді головна причина криється у незавершеності реформ.

Зокрема, представники МВФ наголошують на необхідності перегляду банківської системи, врегулювання земельного питання, а також зміни податкової системи.

Попри офіційні заяви з боку керівництва НБУ про узгодження відповідного проекту меморандуму, українського питання досі не має у порядку денному на засіданні дирекції фонду.

Частково Україна опинилася у виграшному положенні, адже найбільш спірні питання вирішено – наприклад, відмовилися від підвищення пенсійного віку. Натомість громадян будуть заохочувати до того, щоб самостійно прийняти рішення про більш пізній вихід на заслужений відпочинок за рахунок системи накопичення.

Популярне: Стали відомі причини, через які в Україні перерахують субсидії​

Для врегулювання податкової системи вже влітку запровадять єдину базу митного вартості, контроль за якою вестимуть у Мінфіні. Суть нововведення полягає у тому, що всі ціни заздалегідь переглядали аналітики і змінювали їх відповідно до потреб міжнародного ринку.

Крім того, усі дані цієї бази будуть відкритими, щоб забезпечити прозоре функціонування, але поки що повноцінний аудит відомство не проводило, посилаючись на ті ж самі "технічні моменти".


                         



Коментарі