Економіка України
Подобається

«Укрпошта» грошиків хоче. Підприємство має намір підняти ціни на свої послуги більш ніж наполовину

19/02/2017
«Укрпошта» грошиків хоче. Підприємство має намір підняти ціни на свої послуги більш ніж наполовину

Хто останній раз добровільно користувався послугами «Укрпошти»? Повторюємо питання — добровільно, а не те, що примусово нав'язуєтся? Оцінили швидкість і якість роботи?

Так от, керівництво «Укрпошти» бажає збільшити вартість універсальних поштових послуг (тобто посилки, кореспонденція, листи, бандеролі тощо) на 67,7%. Також поштовики не проти підняти ціни на доставку друкованих видань. І це при тому, що кількість реально прибуткових ЗМІ можна перерахувати на одній руці фрезерувальника-старообрядника (це той, хто, якщо вірити Квк, досі хреститься двома пальцями).

Регіональним ЗМІ «Укрпошта» хоче підняти фінансову «планку» за доставку їх продукції на 53,8%. А ось «жируючим» загальнодержавним — на 65,5%.

Перший заступник директора «Укрпошти» з фінансових питань Олександр Чернявський «порадував» власників друкованих видань: цю пропозицію планують 20 лютого направити в Міністерство інфраструктури. А також додав, що подорожчання може «стартувати» з початком літньої передплатної компанії — тобто в квітні поточного року.

Популярне: Стало відомо, кому пенсії не підвищать. А таких багато!​

Причина проста і банальна — «Укрпошта» в боргах, як у шовках. «Сто мільйонів гривень збитків залишаються на грудях «Укрпошти» — зволив фігурально-страдницьки виразиться пан Чернявський.

Вдивившись в закарбовані сумні очі і сповнений дум про долю рідного підприємства особа, подумки домалюйте Олександру груди (тільки без фанатизму). А після уявіть, як на цю груди метафорично тиснуть непідйомні багатомільйонні збитки.

І якщо ми остаточно вдарилися в метафори, можна сказати наступне. Якщо у людини слабкі, кволі груди — він йде в спортзал і, за допомогою важких вправ, крепатури, вигуків: «Воно мені треба? Кидаю це залізо до чортової матері!» змінює себе на краще. І груди, і біцепси, і навіть, якщо побажає, сідничний м'яз.

А якщо простіше — пани, замість того, щоб нити, займіться реорганізацією, модернізацією, гнучкістю підприємства, розширенням мережі послуг! Або віддайте в інші приватні руки те, що у вас виходить робити зі збитками. Повірте, на прикладі ще однієї «Пошти», тільки з іншим словом спочатку (не реклама!), можна побачити, як добиватися і припливу клієнтів, і прибутки, і розширення мережі. Оголосіть тендер, в кінці кінців. Так ні — будемо тягнути цю валізу без ручки, яка і важка, і викинути шкода — а заодно набивати цей чемоданчик бюджетним баблом, якого і так на всіх не вистачає.
 


                         



Коментарі