Економіка України
Подобається

Названі головні причини НП в енергетиці, ви будете шоковані!

19/02/2017
Названі головні причини НП в енергетиці, ви будете шоковані!

На думку політолога, директора Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслана Бортника, в питанні ПП в енергетиці є дві складові: перша — гроші, друга — «істерика, що виникає з грошей», передає Корупція Маркет

Головною темою тижня в Україні стало надзвичайний стан в енергетиці, яке формально спровокувала так звана блокада Донбасу. На думку політолога, директора Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслана Бортника, в питанні ПП є дві складові.

«Перша — гроші. Друга — істерика, що виникає з грошей», — зазначив експерт.

Популярно: Незаконні субсидії! Що загрожує тим, хто хотів обдурити державу?

Він розповів, що сьогодні вугільна схема в Україні «заместила собою традиційну для України нафтогазову схему», на якій піднялися більшість українських газових олігархів, починаючи з Лазоренко, а сьогодні «та ж сама фактично схема була запущена на вугіллі».

«За нашими оцінками, різниця між ціною, за якою вугілля купується в Донецьку і Луганську і оприходывается в Україні, в рік складає 6 мільярдів гривень. Колеги називають 10, 15 мільярдів — навіть більше. Необхідно ще врахувати заробітки на тарифи ЖКГ», — повідомив Бортник.
 


                         



Коментарі