Економіка України
Подобається

Ось воно “пакращення”: всупереч офіційній статистиці, українці стали жити набагато гірше

18/02/2017
Ось воно “пакращення”: всупереч офіційній статистиці, українці стали жити набагато гірше

73% українців відчули погіршення життя в 2016 році. Такі висновки зробили фахівці на основі соціальних опитувань, проведених Фондом «Демократичні ініціативи», передає Корупція Маркет

За статистикою, економічна ситуація в Україні за минулий рік значно покращилася. У той же час населення країни стверджує, що воно живе набагато гірше, порівняно з минулими роками. Українці вважають, що у більшості сфер життя зрушення відбулися в негативну сторону. Найбільше вдарило по гаманцях громадян подорожчання цін на товари і комунальних тарифів. Про негативні зміни в цій сфері відзначили 88,5% населення.

Популярне: Ви упадете зі стільця! Стало відомо, якою буде нова ціна газу

Про регрес в економічному становищі України відзначили 77%, про відсутність стабільності – 75%. Не впевнених у завтрашньому дні українців виявилося майже 74%. Погіршення також відбилося на таких сферах, як відомо з результатів опитування: рівень добробуту сім'ї (73%), у ставленні громадян до влади (72%), в ситуації зі злочинністю (62%), в охороні здоров'я (54%), оплату праці (54,5%), соціальний захист (49%), пенсійне забезпечення (49%), дотримання законності державними службовцями (43%). Змін не відбулося всього в декількох сферах: становище російськомовного населення (69%), становище російськомовного населення (70%), становище релігійних та етнічних меншин (64%), міжнаціональні відносини (64%), рівень свободи слова (49%), рівень демократії (46%), дотримання прав і свобод (46%), освіта (43%).

Після підбиття підсумків опитування, яке проводилося протягом 16-20 грудня 2016 року, стало відомо, що позитивні зрушення були зафіксовані лише в одній сфері – 40% населення зазначили, що обороноздатність України підвищилася. Лише 21% вважають, що змін не відбулося, а ситуація тільки погіршилася. Опитування було проведено Фондом «Демократичні ініціативи» спільно з Центром Разумкова. У якості респондентів були обрані 2 тисячі українців (з усієї України, крім окупованих територій). Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% вище нуля.
 


                         



Коментарі