Економіка України
Подобається

Пшонка-стайл не в тренді. Нова мода на ринку нерухомості – малогабаритні квартири

13/02/2017
Пшонка-стайл не в тренді. Нова мода на ринку нерухомості – малогабаритні квартири

Минулого року попит на житло до 40 квадратів зріс в середньому на 15-20%, підраховують аналітики. Таку ж тенденцію прогнозують і на цей рік, адже тарифи на комунальні послуги тільки зростають, а доходи українців навпаки падають.

Не відстають від тренду і українські забудовники. Більше половини нових проектів мають, так звані, смарт-квартири. Тобто, максимально функціональні помешкання при мінімальній площі. До прикладу, забудовники пропонують покупцям малогабаритні квартири від 22 до 42 квадратів Саме таке житло нині найбільше користується попитом серед покупців.

Популярні новини: Українці менше не стали платити за газ, але Україна скоротила запаси на 38,6%

"На ринку продажу житла – квартири з ремонтом, з максимальним наповненням, з побутовою технікою, готові для життя – це хіт продажів сьогодні. В 2016-му році основним трендом стало більш якісне наповнення квартир, які продаються, тобто це ремонт, стан дому взагалі. Ця тенденція зберігається", – зазначив фахівець ринку нерухомості Михайло Артюхов.

Житлові комплекси з невеликими та функціональними квартирами і, в той же час, з власною розвиненою інфраструктурою на території будуть в тренді ще не один рік, запевняють фахівці. Прогнозують, що найбільший попитом серед покупців користуватимуться ті об'єкти, де буде запропоновано якомога більше сервісів для комфортного життя.
 


                         



Коментарі