Економіка України
Подобається

Мешканці гуртожитків, будьте готові! Для Вас готують нові тарифи

13/02/2017
Мешканці гуртожитків, будьте готові! Для Вас готують нові тарифи

У Верховній раді зареєстрований законопроект №6069, який передбачає внесення коректив до закону «Про ринок природного газу» в частині реалізації прав мешканців гуртожитків.

Справа в тому, що з 1 січня цього року на місцеві бюджети переклали обов'язки по оплаті комунальних послуг та енергоносіїв для навчальних закладів, що стало для багатьох населених пунктів непомірним навантаженням. Щоб хоч якось полегшити її автор законопроекту Валерій Писаренко пропонує перевести гуртожитки, які є практично при кожному ПТУ або внз, статус побутових споживачів.

«В гуртожитках газ використовується виключно для приготування їжі, підігріву води і не включає професійну або комерційну складові. Навчальні ж заклади закуповують газ для гуртожитків як юридичні особи, за більш високим тарифом. І чинне законодавство не дозволяє змінити цю ситуацію», — йдеться в пояснювальній записці.

Популярне: Не дайте роботодавцю себе обманути або як нараховуються відпускні

Якщо законопроект приймуть, купувати газ дешевше зможуть не тільки навчальні заклади, але і інші юридичні особи, які мають у своїй структурі гуртожитку.


                         



Коментарі