Економіка України
Подобається

«Борщовий набір» подорожчає: в березні ціни можуть піднятися на 10-20%

13/02/2017
«Борщовий набір» подорожчає: в березні ціни можуть піднятися на 10-20%

В Україні в наступному місяці «борщової набір» подорожчає на 10-20%. Про це повідомив директор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає Корупція Маркет

«В Україні до березня «борщової набір» подорожчає на 10-20%. Дане підвищення вартості овочів пов'язано з тим, що собівартість зберігання цього продукту досить висока в результаті подорожчання опалення та електрики. Оскільки вартість енергоносіїв знову будуть підвищувати з березня для юридичних осіб, тому ціна на овочі знову буде рости»,- сказав А. Дорошенко.

Популярно: “3200? Це смішно і несерйозно!”: стало відомо, яка мінімалка в країнах Єврозони

Експерт зазначив, що на поточний момент «борщової набір» подорожчав на 12%.

«Овочі росли в ціні не рівномірно: від 7 до 16%. Наприклад, цибуля подорожчав найменше, лідером подорожчання стала картопля. Інші овочі дорожчали рівномірно»,- уточнив А. Дорошенко. Також за його словами, м'ясо не буде сильно зростати в ціні.

«Телятина виросте в ціні на 2-4 %. Вартість свинини не зміниться з-за масових спалахів африканської чуми. В результаті ми не можемо нікуди постачати своє м'ясо, і воно залишається на внутрішньому ринку. Але є великі питання до якості даного м'яса і до його безпеки»,- резюмував А. Дорошенко.

Нагадаємо, в деяких регіонах України вартість каструлі борщу для середньостатистичної сім'ї обійдеться в 72 грн, якщо приготувати його зі свининою або яловичиною. Хто готує пісний борщ, теж відчують на собі подорожчання і для такої категорії українців перше блюдо буде коштувати близько 17 грн.
 


                         



Коментарі