Економіка України
Подобається

Масштабна пенсійна реформа: стало відомо, коли виростуть пенсії українців

09/02/2017
Масштабна пенсійна реформа: стало відомо, коли виростуть пенсії українців

«Засекречена» реформа: коли виростуть пенсії українців.

У Кабміні обіцяють українцям трирівневу пенсійну систему, проте її результатів доведеться чекати упродовж 5-7 років.

Про це пише Корупція. Маркет

У цьому році уряд планує провести масштабну пенсійну реформу. Однак подробиці змін зберігають в таємниці.

З деякими подробицями змін видання познайомили лише в Раді. Нардеп від БПП і член Комітету ВР з питань соцполітики Сергій Каплін повідомив, що ініціативи перш за все можуть торкнутися виведення єдиного соціального внеску з тіні.

«Це дозволить вирішити проблему дефіциту Пенсійного фонду і дасть нам в майбутньому фундамент для подальших змін», – говорить він.

Одним з ключових моментів також стане частковий відхід від солідарної системи, коли пенсійний фонд фінансується за рахунок відрахувань працездатного населення.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко повідомив, що на зміну солідарній системі прийде трирівнева пенсійна система, в якій «солідарка» буде тільки першою ланкою і буде виконувати роль соціальної страховки.

Пенсійний експерт Віталій Мельничук зазначає, що солідарна система добре працює, коли кількість працездатного населення перевищує число пенсіонерів.

Однак через демографічні зміни в Україні ситуація вже давно інша. За його словами, два інших рівня пенсійної системи будуть базуватися на підставі індивідуальних пенсійних рахунків громадян.

«Така система працює в усьому світі, і в ній вже накопичені колосальні гроші – загальні ресурси зараз становлять понад $ 36 трильйонів, а, наприклад, тільки в Польщі – $ 130 млрд», – говорить він.

Популярне: Стало відомо, чому українці отримують різні пенсії: кому пощастило більше всіх

Таким чином, на думку експерта, через 5-7 років вдасться досягти зростання пенсійних виплат.


                         



Коментарі