Технології
Подобається

Чому iPad більше не потрібні?

06/02/2017
Чому iPad більше не потрібні?

За останній квартал продажі планшетів по всьому світу скоротилися на 20%, а планшетів Apple – майже на 18%, передає Корупція Маркет

За попередніми даними дослідницької фірми International Data Corporation, в четвертому кварталі минулого року в усьому світі було відвантажено 52,9 мільйона планшетів. 

Лідером ринку залишається компанія Apple, яка поставила майже чверть від загального обсягу продажів планшетів. Тим не менш, за рік поставки планшетів Apple скоротились на 18,8%.

"Типові планшети без спеціальної клавіатури продовжують втрачати актуальність у всіх регіонах і, як наслідок, ми бачимо, що зниження продажів відбувається у всьому світі. Ми бачимо зростання на деяких ринках, що розвиваються, але причинами цього є простота і низька вартість пристроїв", – розповідає Райан Рейт, віце-президент програми Quarterly Mobile. Цікаво, що Apple продовжує ігнорувати таку категорію пристроїв, як планшети-трансформери. Найпопулярнішими моделями компанії залишаються Air iPad 2 і 7,9-дюймових iPad mini.

Друге місце з 15,1% частки ринку залишається за Samsung, постачання якої впали на 11,4%. Замикає трійку лідерів Amazon з показником 9,7%, що на 0,6% менше, ніж у четвертому кварталі 2015 року.

Четверте і п'яте місця займають Lenovo і Huawei, постачання яких зросли за рік на 14,8% і 43,5% відповідно. Цікаво що зростання продажів гаджетів Lenovo аналітики пов'язують в першу чергу із пристроями-трансформерами.

А от зростання поставок продукції Huawei пов'язане з тим, що китайський виробник ставить у свої планшети модулі 3G або 4G зв'язку. На сьогодні китайська компанія розширює свій вплив на азіатські, європейські і близькосхідні ринки, хоча їх присутність на ринку планшетів в США майже непомітна.


                         



Коментарі