Технології
Подобається

Просто неймовірно! Побудували будинок з нульовим споживанням енергії! (Фото)

02/02/2017
Просто неймовірно! Побудували будинок з нульовим споживанням енергії! (Фото)

Європейські країни поетапно приймають закони, в яких будівельників зобов'язують після 2020 року споруджувати будинки тільки з нульовим споживанням енергії. Іспанська архітектурна компанія EZAR у співпраці з архітектором Хуаном Бласкезом представили дивовижне поєднання оригінального дизайну і енергоефективності за допомогою будівлі CSI-IDEA Building у Малазі (Іспанія), яке має зелений фасад і виробляє більше енергії, ніж споживає, передає Корупція Маркет

dom-s-nulevym-potrebleniem-

Будинок CSI-IDEA побудований за технологіями пасивного дизайну, зокрема, його унікальна форма із заокругленими кутами сприяє зниженню загальної енергетичної навантаження, будівля забезпечує себе енергією з допомогою сонячної теплової енергії, ефективна система кондиціонування і освітлення також зменшує споживання енергії.

Ефективність використання енергії не є єдиною стійкою особливістю CSI-IDEA Building. Матеріали, використані при будівництві, також відіграють певну роль у зниженні впливу на навколишнє середовище. Компанія EZAR використовувала як перероблені матеріали, так і ті, які можуть бути перероблені в майбутньому, з акцентом на будівельних і оздоблювальних матеріалах низької токсичності. Крім того, фасад і задня стіна будівлі оформлені живою рослинністю, яка додає дизайну елегантності і вписує будівлю в навколишнє середовище.

dom-s-nulevym-potrebleniem-4

Представники EZAR заявляють, що проект забезпечить скорочення викидів вуглекислого газу і зменшення споживання енергії та води. Завдяки системі збору дощової води CSI-IDEA використовує на 50 % менше води, ніж типове будівля. Тут також може бути утилізовано до 75 % всіх відходів, що утворюються в будинку.

dom-s-nulevym-potrebleniem-6

Освітлення і акустика в екодома призначені для забезпечення природного комфорту. CSI-IDEA Building був розроблений, щоб стати прототипом будівель з нульовим споживанням енергії, які стануть обов'язковими до 2020 року.
 


                         



Коментарі