Економіка світу
Подобається

Дональд Трамп підняв Dow Jones до рекордного рівня, такого ще світ не бачив

26/01/2017
Дональд Трамп підняв Dow Jones до рекордного рівня, такого ще світ не бачив

Американський фондовий індекс Dow Jones досяг рекордного показника за всю історію за підсумками торгів на 25 січня, передає Корупція Маркет

Про це повідомляє AFP. Він перевищив психологічну позначку в 20 тисяч пунктів. Рекордне зростання продемонстрували також індекси NASDAQ і S & P 500.

Dow Jones виріс на 0,78%, а індекс високотехнологічних компаній NASDAQ – на 0,99% до 5656,34 пункту. Індекс широкого ринку S & P 500 – на 0,8%, до 2298,37 пункту. Так ринки відреагували на перші укази президента США Дональда Трампа.

Серед них, скасування медичної реформи Obamacare, вихід США з угоди про Транстихоокеанське партнерство, мораторій на прийом на роботу нових федеральних службовців, а також про відновлення проекту будівництва нафтопроводів Keystone і Dakota Access.

Трамп зустрівся з керівниками найбільших американських автокомпаній Chrysler, General Motors і Ford. Він пообіцяв пом'якшити екологічні норми, знизити податкові ставка і створити сприятливі умови для виробників.

Ринковий стратег Prudential Financial Квінсі Кросбі порівняв ясність в політиці з ковтком повітря для ринку. Незабаром, за його словами, індекс досягне нової рекордної позначки.

Значно зросли і показники прибутку найбільших американських компаній. На тлі цього збільшилася і вартість їх активів.


                         



Коментарі