Економіка України
Подобається

Новорічні акції та квартирний бум: як придбати нерухомість і не облапошитись

25/01/2017
Новорічні акції та квартирний бум: як придбати нерухомість і не облапошитись

Для того щоб залучити покупців до найменш активного в плані покупок нерухомості період – грудень-січень – багато будівельні компанії вирішили проводити новорічні та різдвяні акції – це і знижки на придбання квадратних метрів, і знижки на ремонт від компаній-забудовників у куплених в цей період квартирах, і подарунки, наприклад, у вигляді побутової техніки, тощо, передає Корупція Маркет

Наскільки успішними виявилися всі ці заходи, чи принесли вони бажаний результат забудовникам, СтройОбзор дізнавався у представників девелоперських компаніях. 

Так, у будівельної компанії «Інтергал-Буд» розповіли, що новорічно-різдвяні акції для їх компанії були успішними. Вони дозволили підвищити попит на менш ліквідні типи квартир, а також на квадратні метри в нових будинках і комплексах, продажі яких стартували в грудні 2016 року.

«Особливим попитом у нас користувалася запропонована «Інтергал-Будом» знижка в 10 % першим покупцям квартир у нових будинках ЖК «Малахіт», «Нивки-Парк», а також житловому комплексі «Теремки», – розповідає заступник комерційного директора компанії «Інтергал-Буд» Анна Лаєвська.

Мала попит, за словами Ганни Лаевской, та оголошена «Інтергал-Будом» новорічна 17 %-а знижка на ремонт в квартирах житлових комплексів «Паркові Озера», «Яскравий» і «Озерний гай Гатне».

Вартість оздоблювальних робіт тут становила близько 2000 грн/кв. м за умови повної оплати вартості квартири.

«Всі ці новорічно-різдвяні заходи дозволили нам досягти високих продажів не тільки в грудні, але і в січні – місяці, який традиційно вважається одним з найменш активні в плані купівлі-продажу нерухомості», – говорить Ганна Лаєвська.

Тим часом, в ХК «Київміськбуд» кажуть, що в період новорічно-різдвяних свят продажу йшли рівно.

«Єдине – це те, що покупці нерухомості стали активніше цікавитися однокімнатними квартирами», – розповіли в прес-службі ХК «Київміськбуд».

Тут також відзначають, що навіть, коли закрився Платинумбанк, ажіотажу на придбання нерухомості, як це спостерігалося в попередні часи при закритті інших банків, не було.

Все це ХК «Київміськбуд» пов'язують з тим, що коштів у людей на руках залишилося мало. «Адже житло сьогодні чи не єдина альтернатива банківським вкладам», – говорять в прес-службі ХК «Київміськбуд».

До слова сказати, спеціальних акцій і пропозицій до Нового року або Різдва у Київміськбуді не робили. Безстрокова акція тут стартувала ще восени і триває досі.

Навпаки, багато новорічно-різдвяних акцій і пропозицій на свої об'єкти оголошував ще один великий забудовник – компанія «Укрбуд». Але сказати, наскільки всі проведені заходи для них були успішними, в компанії поки не беруться. Кажуть, що всі підсумки тут будуть підбивати лише в лютому.

Взагалі недоцільним для себе визначили проведення новорічно-різдвяних акцій в девелоперської компанії UDP.

«По-перше, ми будуємо в певних класах: бізнес і еліт. Ці класи, якщо порівнювати з житлом, що будується в економ – і комфорт-класах, мають виразно меншу частку на ринку. Отже, і покупців нерухомості такого класу менше. Це, як правило, люди середнього достатку. Для таких покупців фактор зниження ціни та акційних пропозицій не є ключовим. Це більш властиво для економ-класу. По-друге, попит на проекти в нашій компанії є відносно стабільним, так як наші проекти дійсно якісні і від надійного забудовника. Тому ми у своїй роботі практикуємо індивідуальні знижки, а не акційні пропозиції», – пояснила позицію компанії PR-менеджер UDP Галина Мартиненко.


                         



Коментарі