Головні Новини
Подобається

Екзотичні закордонні вакансії для українців – топ-5

25/01/2017
Екзотичні закордонні вакансії для українців – топ-5

Найбільше вакансій для українців оголошують у Польщі, Чехії та Німеччині. Про це в розповіла Тетяна Пашкіна, експерт порталу з пошуку можливостей Rabota.ua.

Сплеск пропозицій по роботі для українців очікують навесні. Тоді найбільше шукатимуть працівників у сільське господарство, будівництво, розваги та готельний бізнес. У січні спостерігають спад запитів від роботодавців. Серед пропозицій трапляються незвичайні.

1. Масажистка в Південну Корею

$900 та 10% від кожного масажу обіцяють платити масажисткам у Південній Кореї. Пошукачі мають знатися на тайському, традиційному й арома-масажах. Роботодавець оплачує проживання. Вихідний – у неділю.

2. Установлювач сонячних батарей

1200 євро на місяць обіцяють платити в Німеччині фахівцю зі встановлення сонячних батарей. Робочий день триває 10-12 год. Потрібно встановлювати, налаштовувати та ремонтувати сонячні батареї.

"З Німеччини маємо 126 вакансій для українців. У Чехії – 138. У Польщі – 839. Багато вакансій надходить з Об'єднаних Арабських Еміратів. Там шукають офіціанток, манікюрниць. Мало вакансій у Норвегії, але там високі зарплати", – коментує Тетяна Пашкіна.

3. Майстер яхт

Робочому з виготовлення яхт у Польщі обіцяють платити 12 злотих на годину. Працювати треба по 200 год. на місяць. Шукають чоловіків від 20 до 60 років. Оплачувати проживання та проїзд доведеться працівникові. 150 злотих на місяць коштує житло, 80 – проїзний.

4. Лісник у Чехію

90 крон або 20 тис. грн на місяць платять ліснику в Чехії. Має допомагати в лісовому господарстві. Помешкання надає роботодавець.

5. Стюардеса в Кувейт

Кувейтська державна авіакомпанія шукає бортпровідниць із зарплатою 1880 євро. Набирають жінок до 30 років зростом 160-175 см. Мають знати англійську. Роботодавець безкоштовно навчає професії. Протягом навчання платитимуть 700 євро стипендії. Відпуска – 35 днів. Квитки додому під час відпустки компанія обіцяє оплатити.

"За минулий рік на сайті були 29 тисяч вакансій від іноземних роботодавців. Але одна заявка означала кілька вакансій. 2015-го їх було 26 тисяч, 2014 року – 10,5 тисячі. Українські працівники користуються попитом у роботдавців. Європейські країни мають проблеми з кадрами. Угорщина, Чехія, Румунія заявили, більш охоче прийматимуть на роботу українців, аніж біженців зі Сходу", – каже Пашкіна.


                         



Коментарі