Економіка України
Подобається

На межі виживання: чим загрожує помилка в платіжках кожній українській сім’ї?

24/01/2017
На межі виживання: чим загрожує помилка в платіжках кожній українській сім’ї?

Будь-яка помилка в квитанції на оплату комунальних послуг ставить середньостатистичну українську сім'ю на межу виживання.

Таку думку висловив директор "Інституту міста" Олександр Сергієнко на прес-конференції в інформаційному агентстві ГолосUA, передає Корупція Маркет

«Будь-яка помилка в розрахунках ставить сім'ю на грань життєвої катастрофи, тому що доходи населення зрівнялися з витратами населення», – зазначив експерт.

За його словами, 80% пенсіонерів в Україні отримує пенсію менше 2 тис. грн, тоді як подібні значаться суми в квитанціях тільки на оплату спожитого тепла у невеликій двокімнатній квартирі.

При цьому С. Сергієнко зазначив, що і субсидії не часто виручають українців, оскільки при кількості 7 млн сімей її адресатів помилки неминучі. Крім того, як зазначив експерт, отримання субсидії не стимулює економити, а навпаки, призводить до зростання обсягів споживання та перевитрат бюджетних коштів.

Нагадаємо, по всій Україні власники квартир отримали платіжки за тепло, спожите у грудні, в яких значаться суми, в середньому, у 2,5-4 тис. грн, у деяких випадках суми доходили до 7-10 тис. грн. Зокрема, у «Київенерго» заявили про правильність розрахунків, потім визнали помилку і обіцяли перерахувати.


                         



Коментарі