Економіка України
Подобається

Варто знати! На ринку праці в Україні різко змінюється список затребуваних фахівців

23/01/2017
Варто знати! На ринку праці в Україні різко змінюється список затребуваних фахівців

Вільних вакансій в Україні стає набагато більше, однак списки найбільш затребуваних фахівців зазнали змін, і зараз гостра нестача кадрів спостерігається на підприємствах, де потрібні люди з робочими спеціальностями.

Згідно з останніми даними, станом на грудень 2016 року кількість вакансій збільшилася на 53 відсотка порівняно з показниками січня 2016 року. Однак у найбільших містах України – Харкові, Києві та Одесі – кількість вакансій збільшилась, чого не скажеш про інші міста. Найбільш активними на ринку праці в минулому році експерти назвали Сумську, Черкаську, Волинську, Рівненську, Запорізьку, Полтавську та Закарпатську області. Кількість вакансій в категорії "Робочі спеціальності" менш ніж за рік зросла в два з половиною рази. 

На другому місці за кількістю відкритих вакансій йде сфера логістики, а трійку лідерів замикає сфера безпеки і охорони. Різко падає попит на фахівців у сфері туризму, дизайнерів, фармацевтів і медиків, а найпасивнішою сферою на ринку праці в минулому році була визнана сфера страхування.


                         



Коментарі