Економіка України
Подобається

Купюра номіналом у 1000 гривень: крок уперед чи сигнал тривоги?

20/01/2017
Купюра номіналом у 1000 гривень: крок уперед чи сигнал тривоги?

Про введення в обіг новою купюри номіналом у 1000 гривень заговорили ще з кінця минулого року, а чутки стосовно нової купюри ходять вже давно, передає Корупція Маркет

Перш за все, купюра у 1000 гривень це один з найяскравіших показників девальвації української валюти і це не дуже добре, ні для економіки країни, ні для громадян. Першими дзвониками стали купюри у 200 і 500 гривень.

Проте, багатьох громадян цікавить питання не можливого економічного спаду, а оформлення нової купюри.

Не секрет, що українську гривню неодноразово визнавали однією з найгарніших валют світу. Вдалий, гармонійний дизайн купюр завжди привертав увагу не тільки українців, але і іноземних колекціонерів. Проте зараз, коли гривня "падає", пишатися нею все складніше.

Втім, на українській валюті завжди зображувались лише дві категорії історичних постатей – письменники та військово-політичні діячі. Саме тому, багато українців виловлює сподівання, що хоча б у оформленні, нова купюра номіналом у 1000 гривень "зламає шаблон".

Так, на кандидатури видатних людей, портрети котрих заслуговують розміщення на новій купюри належать до найрізноманітніших груп українських діячів. До розміщення на купюрі пропонували і художників, і науковців і композиторів.

Особливої уваги заслуговує ідея, розмістити на купюрі портрет Номана Челебіджіхана – відомого кримськотатарського громадського діяча. Це дозволило б і вшанувати його пам'ять, і висловити підтримку всім кримським татарам, що живуть в умовах окупації, а також, показати Росії, що ми не забуваємо про наш Крим.


                         



Коментарі