Економіка України
Подобається

Яку зарплату отримуватимуть українські вчителі, ви будете шоковані!

12/01/2017
Яку зарплату отримуватимуть українські вчителі, ви будете шоковані!

Зарплату у розмірі майже 10 тисяч 793 гривні на місяць відтепер зможуть отримувати вчителі. Щоправда, таку суму зароблятимуть не всі, говорить Корупція Маркет

З 1 січня мінімальна заробітна плата зросла до 3200 гривень, вчителі ж отримуватимуть від 3960 гривень. Зарплата педагогів залежатиме від різних факторів. Окрім встановленої ставки (від 3960 до 5266 гривень, у залежності від категорії), вчителі отримуватимуть різноманітні надбавки за стаж, позакласну роботу, проведення уроків іноземними мовами тощо, а також доплати за класне керівництво та перевірку зошитів. 

Таким чином, якщо вчитель-початківець, який проводить 18 уроків на тиждень, отримуватиме 3960 гривень, сертифікований вчитель вищої категорії, зі стажем понад 20 років, який проводить позакласні заняття, використовує під час занять іноземні мови, працює з понад 35-ма учнями у класі, перевіряє зошити та є класним керівником, зможе заробляти 10 тисяч 793 гривні на місяць.  

zarplata-vchyteliv-1

Додамо також, що окрім вчителів, з початку нового року зарплати зросли у дільничих лікарів, терапевтів та фельдшерів вищої категорії. У залежності від надбавок вони отримуватимуть від 4900 до 8400 гривень.


                         



Коментарі