Економіка України
Подобається

За дорученням Порошенка військовим в АТО піднімуть виплати

02/01/2017
За дорученням Порошенка військовим в АТО піднімуть виплати

Військовослужбовцям, які перебувають в зоні АТО на сході України, з початку року збільшать зарплату.
Про це сказав президент Петро Порошенко в суботу, виступаючи в прифронтовому Маріуполі.

Я дав доручення міністру оборони підняти виплати, які отримують військовослужбовці, що перебувають на лінії зіткнення в 6000 гривень, і тим військовослужбовцям, які перебувають на другій лінії до 2 тисяч 400 гривень, – сказав він.

Ця ініціатива, за його словами, спрямована на підвищення мотивації для військовослужбовців.
Нагадаємо, що у вересні Порошенко підписав закон про соцзахист сімей воїнів, які потрапили в полон.
У серпні Президент Петро Порошенко підписав Закон України про додаткові гарантії працевлаштування учасників АТО.
Реалізація положень закону передбачає щомісячну компенсацію роботодавцю фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за кожного учасника АТО.


Відзначимо, що напередодні Нового року Петро Порошенко здійснив  поїздку в Донецьку область. Там він вручив державні нагороди військовим-учасникам АТО за особисту мужність, відданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Серед нагороджених високими державними нагородами українські військові – учасники АТО, які відзначилися в боях на Світлодарськ дузі і в Широкино.

Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено начальника штабу – перший заступник командира гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону бригадної артилерійської група 54 окремої механізованої бригади майор Віктор Білоцький, командир бригадної артилерійської групи – заступник командира 54 окремої механізованої бригади підполковник Віталій Ложечкін і командир батальйону 54 окремої механізованої бригади підполковник Олексій Оцерклевіч.


                         



Коментарі