Економіка України
Подобається

Українці активно набирають борги за гарячу воду і тепло

30/12/2016
Українці активно набирають борги за гарячу воду і тепло

Найвищий рівень оплати спостерігався у Тернопільській, Чернігівській та Хмельницькій областях

Заборгованість населення з оплати централізованого опалення і гарячого водопостачання в листопаді збільшилася на 21,8% в порівнянні з показником на кінець жовтня і досягла 7,8 млрд грн, повідомила Державна служба статистики України.

Гаряча вода та опалення в Україні за місяць подорожчали на 42,7%
Згідно з повідомленням, заборгованість за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій за звітний період не змінилася і становить 2,5 млрд грн, заборгованість за вивіз побутових відходів трохи зменшилася – до 390 млн грн.

При цьому заборгованість за централізоване водопостачання та водовідведення скоротилася на 6% – до 1,6 млрд грн.

За даними Держстату, в листопаді українці сплатили за електроенергію 2 млрд грн (100,1% від нарахованих у цьому періоді сум).

При цьому заборгованість за електроенергію станом на кінець листопада склала 3,1 млрд грн.

Всього в листопаді українці сплатили за житлово-комунальні послуги 5,7 млрд грн, що склало 64,6% нарахованих за цей період сум.

Найвищий рівень оплати спостерігався у Тернопільській, Чернігівській та Хмельницькій областях (110,6%, 104,9% та 92,9% відповідно), а найнижчий – в Сумській, Луганській і Одеській областях (21,6%, 45% і 49,4% відповідно).

Також повідомляється, що за січень-листопад 2016 року з населенням було укладено 33,4 тис. договорів про реструктуризацію заборгованості на загальну суму 152,5 млн


                         



Коментарі