Економіка України
Подобається

На Сокальщині знову запрацював спиртзавод

29/12/2016
На Сокальщині знову запрацював спиртзавод

У четвер, 29 грудня, у селі Борок на Сокальщині відбулося урочисте відкриття Борокського спиртзаводу, який відновив свою роботу після дворічної перерви, передає Корупція Маркет

«Це вже третє таке підприємство, яке відновило роботу на Львівщині. Якість продукції, що виготовляється, є найвищого гатунку і безумовно конкурентноспроможною і навіть має експортний потенціал, – зазначив на відкритті перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський. –Відновлення роботи цього підприємства є важливим не лише тому, що це нові робочі місця, а також і можливість постачання сюди сировини фермерськими господарствами Львівщини. З іншого боку, відповідні виробничі підходи, які тут застосовують, можуть використовувати й у галузі тваринництва».

За словами Ростислава Замлинського, упродовж цього року на території області відкрито чи відновлено роботу вже понад 50-ти підприємств, а також створено більш ніж 12 тисяч робочих місць. Крім того, у розвиток соціальної інфраструктури, а це близько 1300 об’єктів, інвестовано майже 700 мільйонів гривень.

Як розповів заступник керівника ДП «Укрспирт «Борокське» МПД Олександр Пристай, ринком збуту продукції – спирту класу «Пшенична сльоза», є Львівський горілчаний завод та ТзОВ «Хортиця». Він також додав, що підприємство засноване ще у 1982 році.

Олександр Пристай також запевнив: «За місяць ми переробляємо близько 1200 тонн зерна. А на підприємстві зараз працює близько 70 осіб».


                         



Коментарі