Економіка України
Подобається

Український прем’єр спантеличений пенсійним питанням

27/12/2016
Український прем’єр спантеличений пенсійним питанням

Виступаючи на телеканалі ICTV у прямому ефірі, український прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав основне завдання керованого ним уряду на даному етапі, передає Корупція Маркет

І цим завданням названа Пенсійна реформа, метою якої Кабінет міністрів визначив мінімізацію дефіциту Пенсійного фонду, що зробить систему самодостатньою.

При цьому головна проблема пенсійного забезпечення, за визнанням Гройсмана, є катастрофічне зубожіння громадян, які живуть на пенсійні виплати. Для зміни цієї непростої ситуації необхідно виводити економіку України з тіні, припиняти виплати заробітних плат у конвертах.

Завдяки цьому, неофіційно працевлаштовані громадяни будуть соціально захищені, а Пенсійний фонд буде значно наповнений для виплат пенсіонерам.

Тому, за словами глави уряду, буде розгорнута боротьба з нелегальним працевлаштуванням, адже від цього в майбутньому виграють потенційні пенсіонери, так як їх пенсійні виплати будуть збільшені.

Але основний посил прем'єра був спрямований на необхідність впровадження Пенсійної реформи, від якої безпосередньо залежать пенсійні виплати: „Я хочу підкреслити, що головним завданням нашого урядів і парламенту, тому що нам буде необхідна політична підтримка, є системне реформування пенсійної системи, яке буде супроводжуватися, однозначно, підняттям пенсій… це буде система, яка буде продукувати не дефіцит Пенсійного фонду, а буде його зменшувати і робити систему самодостатньою“.

Під час коментування ходу реформування Пенсійної системи, прем'єр-міністр головними її пунктами назвав зростання соцвиплат і скорочення дефіциту Пенсійного фонду.

Як зазначив глава Кабміну: „Цей порядок буде скорочувати брак Пенсійного фонду України, а не проводити його, а також робити таку систему самостійної“.

За його словами, працюють неофіційно сьогодні в Україні громадяни, надалі зіткнуться з проблемою отримання мінімальної пенсії, а, отже, будуть жити в бідності.

Але прем'єр нічого не сказав про нинішніх пенсіонерів, в більшості своїй живуть нині в страшній бідності, хоча й офіційно пропрацювавши по 40-45 років, але так і не дочекавшись гідної пенсії.

Мабуть, причина тут зовсім не в офіційному працевлаштуванні, а у відсутності уваги, турботи і поваги до старого покоління…

І ще – а чи багато молоді люди зараз можуть знайти собі роботу за фахом і з гідною оплатою? От про це ніхто зараз навіть не заїкається, адже починати реформи необхідно саме з створення нових робочих місць і відродження економіки…


                         



Коментарі