Економіка України
Подобається

У Києві мають намір знести сміттєпереробний завод

26/12/2016
У Києві мають намір знести сміттєпереробний завод

Київрада затвердила детальний план території мікрорайону Микільська Слобідка, яким передбачено зводити середньоповерхове житло та знести сміттєпереробне підприємство «Київміськвторресурси», пише Українська правда, передає Корупція Маркет

За прийняття відповідного рішення проголосували 62 депутати.

За словами керівника «Київміськвторресурси» Ольги Малахової-Чуднер, затвердження ДТП для цієї території знищить підприємство і позбавить роботи більше 600 працівників.

Завод займає територію 1,5 га на вулиці Степана Сагайдака, 112 і з часу свого створення займається переробкою відходів – щомісяця переробляє більше 6 тисяч тонн різних відходів, що становить понад 20 % столичного сміття. 

«Частина ділянки приватизована, а частина у простроченій оренді, але ми платимо за неї у трикратному розмірі, за минулої влади ми просили продовжити оренду, розробили план території, але змінилася влада і ми виявилися у середині оцього нового плану забудови мікрорайону. Усі розташовані на ділянці капітальні виробничо-адміністративні будівлі, зареєстровані в БТІ Києва», – сказала Малахова-Чуднер.

Вона закликала Київраду продовжити підприємству оренду території, внести зімни у ДПТ і не знищувати сміттєпереробний завод.

«ДПТ на вулиці Степана Сагайдака передбачає будівництво на території колишнього цегляного заводу школи на 1600 місць. На території відкритої стоянки пропонується будівництво багаторівневого паркінгу на 700 місць, а також будівництво багатоповерхових паркінгів уздовж залізничної колії на 3 тисячі місць, – розповів розробник ДТП. – Щодо «Київміськвторресурсів» – зазначене підприємство має санітарно-захисну смугу у 100 м. У цю зону потрапляє близько 200 осіб садибної забудови. У випадку, якщо підприємство займається ще і переробкою сміття, санітарно-захисна смуга становить 300 м. Це всі садибні житлові будинки, що тут є. Є численні звернення мешканців, що це підприємство порушує екологічні норми і спалює сміття вночі і таке інше. Прийнято рішення на території, яку замає завод, розташувати магазин, спорткомплекс та лікувальний центр».


                         



Коментарі