Економіка України
Подобається

Підприємцям спростили процес закриття бізнесу

23/12/2016
Підприємцям спростили процес закриття бізнесу

Підприємцям полегшили процедуру закриття власного бізнесу. Це можна буде зробити через інтернет на порталі державних послуг iGov, передає Корупція Маркет

Про це повідомив керівник проекту Дмитро Дубілет в Facebook. Послугу поки що запустили у тестовому режимі в Дніпропетровській області. Згодом нею зможуть скористатися підприємці з решти регіонів.

Щоб припинити діяльність фізичної особи-підприємця, необхідно заповнити коротку форму на ресурсі. Потім реєстратор підтвердить отримання заяви або зробить певні зауваження. Після цього діяльність ФОП буде припинено.

Завдяки нововведенню, за словами Дубілета, непотрібно буде приходити до реєстратора. Він додав, що після цієї процедури у підприємця буде 10 днів, щоб звернутися до податкової.

"Втім, ми повинні скоро цю другу частину послуги також перевести в електронну форму, щоб узагалі нікуди нікому йти не потрібно було (адже домовилися між собою Мін'юст і податкова якось з приводу відкриття підприємства)", – пояснив Дубілет.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, на ринку праці в Україні протягом 2016 року збільшилася кількість вакансій для спеціалістів різного віку та сфери праці. Найбільш популярними були робочі професії та спеціальність архітектора.


                         



Коментарі