Економіка України
Подобається

За пенсію доведеться викласти 80 тисяч

15/12/2016
За пенсію доведеться викласти 80 тисяч

Українці, які не мають страхового стажу, необхідного для виходу на пенсію, зможуть його докупити. Вітак, якщо необхідно буде докупити, приміром, десять років стажу – доведеться викласти понад 80 тисяч гривень, говорить Корупція Інфо

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева і додав, що докупити стаж можна буде в фіскальній службі – для цього потрібно підписати відповідний договір і щомісяця здійснювати пенсійні відрахування самостійно. Про це пише портал "На пенсії".

Повідомляється, що також, що за кожний відсутній місяць роботи слід заплатити в Пенсійний фонд 22% від мінімальної зарплати.

"Скажімо, 1 січня 2021 року у вас не вистачає 10 років страхового стажу. Значить, вам необхідно доплатити внески за 120 місяців. З січня 2017 року мінімальна заробітна плата зросте до 3200 гривень. Єдиний соціальний внесок буде становити 704 гривні в місяць. За 120 місяців вийде близько 84 480 гривень. Заплати — і виходь на пенсію в 60 років" — зазначив Рева.

Як відомо, такі іновації планують запустити вже наступного року. Більшість експертів прогнозують, що така ініціатива уряду викличе хвилю негативу в українців, оскільки рівень безробіття в Україні – колосальний, а, відтак, громадяни не мають постіного, а тим паче – офіційного місця роботи і, відповідно, не зможуть запезпечити собі безперервний страховий стаж.


                         



Коментарі