Економіка України
Подобається

Харків’янам пробачать борги

15/12/2016
Харків’янам пробачать борги

Для злісних неплатників хочуть пом'якшити санкції, каже Корупція Маркет

Людям, у яких є борги за електрику, народні депутати хочуть полегшити життя. Так, слуги народу розглядають новий законопроект №5532, що пропонує помітно пом'якшити санкції для злісних неплатників.

Зокрема, мова йде про заборону відключення від електроенергії соціально незахищених та малозабезпечених громадян, а також людей, які не оплачували тарифи менше трьох місяців.

«Лояльне ставлення до боржників пояснюється просто: потреба в електроенергії є базовою для сучасного українця, тому позбавлення його є порушенням статті Цивільного кодексу про право громадян на безпечні умови життя», – сказано в пояснювальній записці.

Нагадаємо, що останнім два місяці харків'янам приходять рахунки за електрику з величезними сумами. Крім того, людям приносять повідомлення про неіснуючі борги і вимагають їх оплатити.

Варто відзначити, що раніше «ГХ» в колл-центрі АК «Харькооблэнерго» пояснювали, що людям не варто турбуватися з-за появи в квитанціях «розрахункового» показника. Мовляв, ці свідчення були потрібні для самих працівників Обленерго, а населенню не потрібно звертати на них уваги.
 


                         



Коментарі