Махінації
Подобається

В Україні оголосив про банкрутство ще один банк

08/12/2016
В Україні оголосив про банкрутство ще один банк

Національний банк України на своєму офіційному сайті заявляє про початок процедури неплатоспроможності у відношенні Публічного акціонерного товариства «Банк Траст» – таке рішення він прийняв 6 грудня, про що видав відповідну постанову Правління, – передає Корупція Маркет

Регулятор повідомляє, що фінансове положення банку погіршувався систематично, що викликано цілим рядом причин: видача кредитів населенню і юридичним особам, зареєстрованим в районах, де зараз проводиться антитерористична операція; неякісно розроблена програма капіталізації, яка знадобилася для приведення капіталу банку до позитивного значення; ненадання допомоги банку його акціонерами, незважаючи на те, що вони знали про різко погіршується фінансове становище банку і багато іншого. Акціонерами банку є Володимир Авраменко – він володіє майже 79% акцій, а також четверо громадян Російської Федерації.

Безпосередньою підставою для віднесення банку до категорії неплатоспроможних стало порушення ним обмежень, установлених Нацбанком. Зокрема, незважаючи на заборону прийому депозитів ще в липні, «Банк Траст» в минулому місяці почав активно залучати кошти за підвищеними відсотковими ставками. За даними регулятора, 96% вкладників володіють депозитами, розмір яких не перевищує 200 тисяч гривень, тому вони отримають свої вклади в повному обсязі. Ті 4% вкладників, які мають депозити, розмір яких перевищує цю суму, отримають лише по 200 тисяч гривень.
 


                         



Коментарі