Економіка України
Подобається

Міжнародні бренди не приховують планів експансії в Україні

07/12/2016
Міжнародні бренди не приховують планів експансії в Україні

Криза — чудовий час розширюватися. І Україна не стала винятком: ті з міжнародних брендів, які присутні в нашій країні, не приховують планів експансії, повідомляє інтернет-видання «Информат» з посиланням на ubr.ua, передає Корупція Маркет

Наприклад, в мережі Gloria Jeans працює 26 магазинів в Україні. Компанія зараз розвиває формат від 1 тис. кв. м. З подій цього року дивізійний директор регіону Україна Ігор Сидоренко назвав розширення магазину в одеській «Рив'єрі» з 350 кв. м. до 1250 кв. м. і відкриття у львівському Victoria Gardens (1330 кв. м).

«Ми продовжуємо будувати мережу в Україні. Розширюватися в наступному році будемо обов'язково, але більш конкретні дані зможемо надати після затвердження плану. Цікавлять всі регіони, але насамперед ми розглядаємо варіанти у Києві, Дніпрі, Харкові», — повідомив Сидоренко.

При цьому він пояснив, що вибір визначається, насамперед, форматом майбутніх магазинів.

«Ми приміщення менше тисячі квадратів не розглядаємо. І більше шансів знайти їх в ТРЦ, але стріт-рітейл теж цікавий», — зазначив Сидоренко.

А от можливість розміщувати частину замовлень на українських фабриках або інвестувати у власні виробничі потужності — не розглядається.

«У нас великі обсяги замовлень, але в Україні немає таких виробництв, які б змогли виконати їх», — каже Сидоренко.

Генеральний директор мережі Pako Lorente (чоловічий одяг) Наталія Лунив повідомила, що вони мають намір у наступному році відкрити до десяти нових магазинів.

«Ми почали розвивати свою мережу з 2014-го року, і криза не перешкода. Більш того, в таких умовах легше домовитися з торговими центрами, легше заробити лояльність покупців», — говорить Лунив.

Зараз в мережі сім магазинів.

«Довелося з'їхати зі столичного Глобуса, умови оренди були для нас невигідні. Зараз розглядаємо кілька варіантів нового магазину, в SkyMall, LavinaMall. А в регіонах підбираємо приміщення в Харкові і Дніпрі. У Львові відкриємося у Victoria Gardens, в Одесі — у Сіті-центрі», — уточнила UBR.ua Наталія Лунив.

Формат магазинів Pako Lorente невеликий — від 75 до 120 метрів. Обумовлено це специфікою товару.

«У нас немає самообслуговування. Консультант працює з клієнтом індивідуально підбирає йому костюм», — пояснила Лунив.

Дві третини асортименту становлять класику, третина — кежуал. Середній чек — близько 3 тис. грн. Бренд, який у Польщі створювався як іміджева одяг для успішних людей, ведучих здоровий спосіб життя», дещо підкорегували для України. Насамперед, це торкнулося розмірної лінійки і колірної палітри. Замовляючи колекцію для України, ретельно під смаки наших споживачів підбирають всі деталі. А ось виробництво в нашій країні відкривати принципово не бажають.

«Ми дуже переживаємо про якість товару. Якщо ми перенесемо хоча б частину виробництва в Україну — чим будемо відрізнятися від наших конкурентів в сегменті " середній мінус?» — помітила Лунив.

LC Waikiki озвучував плани щодо відкриття до кінця цього року двадцяти магазинів, але зміг презентувати лише 14. Чотирнадцятим об'єктом турецького рітейлера став магазин площею 1 300 кв. м в новому блоці дніпровського «Каравану».

«За нашими оцінками, відкриття магазину LC Waikiki залучить додатковий потік відвідувачів на 15% до існуючого», — оцінила керівник відділу оренди DCH Real Estate, керуючої компанії ТРЦ «Караван», Ганна Керез.

Як розповів регіональний директор компанії LC Waikiki в Україні Олексій Гришко, в планах на наступний рік розширити мережу на всю країну.

«Ми повинні бути представлені в кожному обласному центрі», — каже Гришко.

При цьому малоймовірно розміщення хоча б частини замовлень на потужностях українських виробництв.

«Асортимент істотно доводиться переробляти під смаки українських покупців. Колекція набагато яскравіше. Але розміщувати замовлення ми поки не готові. Нам так і не вдалося знайти потужності, що задовольняють нашим вимогам», — визнав Гришко.

Мережа JYSK в Україні зараз налічує 33 магазину. З останніх відкриттів — львівський ТРЦ Victoria Gardens (1100 кв. м), полтавський ТРЦ «Київ» (1200 кв. м), київський «Гулівер» (1000 кв. м). Також в цьому році були відкриті магазини в Білій Церкві та Тернополі.

«У лютому 2017-го у нас буде ще одне відкриття, Кривому Розі, 1250 кв. м», — повідомив виконавчий директор Євген Іваниця.

Щодо виробництва в Україні він зазначив, що рітейлер JYSK дуже активно стимулює розширення підприємств, залучених до створення товарів для мережі.

«В Україні зараз виробляються і поставляються в європейські магазини JYSK дивани, матраци ортопедичні, річна пластикова меблі, офісні полиці, ковдри, пледи, подушки. Йдуть переговори про постачання ліжок та розкладачок. Країни, де вже продаються наші товари — Чехія, Угорщина, Польща і Данія», — розповів Іваниця.

Нагадаємо, ЦУМ на Хрещатику відкрився після реконструкції, яка тривала чотири роки. Це буде магазин для покупців з рівнем доходів вище середнього.
 


                         



Коментарі