Економіка України
Подобається

Як залишити менше грошей у супермаркеті

28/11/2016
Як залишити менше грошей у супермаркеті

Похід у магазин нині – серйозне випробування для гаманців українців. Ціни у супермаркетах ростуть, як на дріжджах, передає Корупція маркет.

Однак дорогі продукти можна замінити більш дешевими, при цьому не втративши корисності та різноманітності раціону.

Червона риба = оселедець і скумбрія

Омега-3 ненасичені жирні кислоти захищають від старіння і серцево-судинних недугів. Тому дієтологи радять налягати на червону рибу – сьомгу, лосось і форель. Однак ціни на ці продукти боляче "кусаються". Але не біда: благородні сорти риби можна цілком замінити оселедцем і скумбрією.

Порівняємо ціни:

200 г слабосоленого філе червоної риби обійдеться від 80 гривень, така ж кількість оселедця – 50 гривень.

Порада:

Купуйте оселедець на вагу, а не у вакуумній упаковці. Це і дешевше і корисніше, адже в упаковці втрачається частина корисних властивостей.

М'ясо = субпродукти

Без м'яса – нікуди. Воно містить білок – головний будівельний матеріал для організму. А ще м'ясо – джерело вітамінів групи В. При цьому, яловичина вважається найкориснішим м'ясом, у той час як птиця, печінка і серце їй ні в чому не поступаються.

Порівняємо ціни:

1 кг яловичини коштує від 100 гривень, 1 кг курки – від 60 гривень, куряча печінка – від 70 грн/кг, сердечка – від 70 грн/кг.

Порада:

Курка і субпродукти економлять не лише гроші, але і час – вони готуються вдвічі швидше.

Оливкова олія = соняшникова олія

Оливкову олію називають найкориснішою з рослинних жирів. Однак, як стверджують дієтологи, на першому місці за корисністю знаходиться кукурудзяна олія, за нею йде – лляна. А от "унікальна" оливкова нічим не краща звичної для українців соняшникової.

Порівняємо ціни:

За 1л оливкового масла доведеться викласти не менше 150 гривень, а за 1л соняшникової – всього 24 гривні.

Порада:

На соняшниковій олії добре не тільки смажити, а ще й заправляти салати.

Цитрусові = квашена капуста

Прийнято вважати, що головні джерела вітаміну С взимку – це апельсини, мандарини, грейпфрути, лимони та солодкий перець. Але обійдуться заморські фрукти недешево. При цьому, їх цілком може замінити квашена капуста – вона зберігає вітамін С протягом довгого часу в одній і тій же концентрації. А ще містить корисний для серця калій.

Порівняємо ціни:

1 кг апельсинів коштує в середньому 27 гривень, 1 кг квашеної капусти – 19 гривень.

Порада:

Ще одне гарне джерело вітаміну С – чорна смородина. Вона відмінно зберігається у замороженому вигляді.

Шоколад = сухофрукти

Справжній чорний шоколад цілком можна замінити натуральними сухофруктами: родзинками, курагою і чорносливом. Вони не тільки дешевші, але і корисніші – у них набагато більше мінеральних речовин і клітковини.

Порівняємо ціни:

100-грамова плитка шоколаду коштує близько 40 гривень, 1 кг родзинок – від 30 гривень, курага – від 120 грн/кг, чорнослив – від 60 грн/кг.

Порада:

Сухофрукти також сподобаються тим, хто хоче схуднути. У 100 г сухофруктів міститься 270 – 290 ккал, а у тій же кількості шоколаду – 554 ккал.

Кава = цикорій

Кавомани не можуть жити без бадьорого напою, але ціна на нього продовжує рости. Мало хто знає, що замінити каву можна цикорієм. На полицях супермаркетів легко відшукати швидкорозчинний порошок із цієї рослини. Він "розбудить" не гірше за каву і подарує цілий букет вітамінів і мінералів.

Порівняємо ціни:

100 г кави обійдуться від 180 гривень, а така ж упаковка цикорію – всього лише 18 гривень.

Порада:

Замінити каву цілком можна і чаєм. Головне – навчитися правильно його заварювати.


                         



Коментарі