Економіка України
Подобається

Реформа Гройсмана перетворюється на профанацію

20/11/2016
Реформа Гройсмана перетворюється на профанацію

У новій версії законопроекту №5132 (від 3 листопада 2016 року) у пункті 1. 293. 2 зазначено, що стягувати єдиний податок з платників першої групи будуть в прив'язку не до нової мінімальної заробітної плати, а до прожиткового мінімуму, який встановлений для працездатних осіб, Відповідні оновлення в проекті закону опубліковано на сайті Верховної Ради, передає Корупція Маркет

Це рішення пов'язано з тим, що обіцяне підвищення мінімального окладу до 3 200 гривень в 2017 році автоматично збільшить витрати підприємств на оплату праці, а також суму єдиного соціального внеску. Крім того, зростає розмір єдиного податку, який прив'язаний до «мінімалки» для першої та другої груп підприємств.

У проекті бюджету-2017 прожитковий мінімум з 1 січня 2017 року становитиме 1,6 тис. грн., тобто, зафіксовано на тому ж рівні, що і мінімальна зарплата з 1 грудня 2016 року.

Найцікавіше, що в проекті держбюджету на 2017 рік записано що на підвищення мінімалки для держчиновників буде виділено 28 млрд. грн, а додатково буде зібрано від підвищення мінімалки податків 20 млрд. грн.

Зрозуміло, що можна завжди зробити емісію і вирішити проблему.

У Мінфіні запевняють, що в держбюджеті-2017 достатньо коштів для підвищення «мінімалки» до 3200 гривень.

Кабмін в результаті підвищення мінімальної зарплати очікує пожвавлення споживчих настрої українців.

Для того, щоб зросла купівельна спроможність потрібно реально підвищити зарплату. А тут швидше за все, буде скорочення кадрів, щоб іншим підвищити.
 


                         



Коментарі