Економіка України
Подобається

Підприємцям дозволять не платити зарплатню в 3200 гривень

18/11/2016
Підприємцям дозволять не платити зарплатню в 3200 гривень

"Щоб пом'якшити удар для найменшого бізнесу, було прийнято рішення не підвищувати "мінімалку" для першої групи платників єдиного податку. Для них виплати залишаться на чинному рівні", – розповів заступник міністра фінансів України Євген Капінус, передає Корупція маркет.

Міністерство фінансів України планує зберегти для платників єдиного податку першої групи рівень мінімальної зарплатні у 1600 гривень. Таким чином, цієї категорії підвищення "мінімалки" до 3200 гривень не торкнеться.

Зокрема, нова версія законопроекту №5132 (від 3 листопада 2016 року) прописує, що стягувати єдиний податок з платників першої групи будуть в прив'язці не до мінімальної зарплатні, а до прожиткового мінімуму для працездатних осіб (1600 гривень).

До першої групи належать фізособи-підприємці без найманих працівників з обертом до 300 тис. грн на рік. Платники другої групи (до 10 найманих працівників з обігом в 1,5 млн грн) будуть платити єдиний податок, розрахований вже виходячи з мінімальної зарплатні в 3200 гривень.


                         



Коментарі