Технології
Подобається

Експерти прогнозують суттєве здорожчання дизельних авто

17/11/2016
Експерти прогнозують суттєве здорожчання дизельних авто

Автомобілі з дизельними двигунами надалі будуть дорожчати через модернізацію моторів відповідно до суворих екологічних стандартів.

Таке припущення висловив співробітник Toyota Коеі Сага, передає Корупція маркет.

На його думку, уже в недалекому майбутньому турбодизель може коштувати вдвічі більше, ніж гібридна силова установка, що нівелює вигоду від малої витрати палива.

При цьому здорожчання таких двигунів не означає їх зникнення, оскільки ними обладнують більшість вантажних автомобілів та автобусів, локомотиви й кораблі. А от популярність дизельних машин на фоні зростання попиту на електромобілі суттєво знижуватиметься, особливо в розвинених країнах.

Відповідно до міжнародної конвенції з питань клімату, підписаної минулого року на екологічній конференції , у рамках боротьби з глобальним потеплінням, суттєві обмеження стосуються серед іншого й транспорту. Договір передбачає, що до 2100 року середньорічна температура по планеті має зрости не більше, ніж на 1,5-2 градуса. Для цього необхідно, щоб половина нових машин були електричними, а автомобілі з ДВС повинні стати вдвічі економічнішими вже до 2030 року.


                         



Коментарі