Економіка України
Подобається

ЯК ЗАРОБІТОК ДРУЖИНИ ВПЛИВАЄ НА ЗРАДИ ЧОЛОВІКА?

16/11/2016
ЯК ЗАРОБІТОК ДРУЖИНИ ВПЛИВАЄ НА ЗРАДИ ЧОЛОВІКА?

Американські соціологи прийшли до висновку, що між заробітком дружини і кількістю зрад з боку чоловіка є взаємозв'язок. Як виявилося, фінансова залежність чоловіка від дружини не йде шлюбу на користь. Було досліджено 2750 гетеросексуальних пар; дані зібрали в період між 2001 і 2015 роками. Вік опитуваних становив від 18 до 32 років. Згідно з проведеними розрахунками, залежні від своїх дружин чоловіки зраджують за рік на 15% більше, ніж повністю фінансово залежні дружини.

k_chemu_son-_v_kotorom_muzh_izmenyaet

На думку соціолога Крістін Мунш (Christin L. Munsch), до зради залежних чоловіків штовхає бажання самоствердитися. Не маючи статусу «головного годувальника», чоловік намагається довести свою мужність іншими шляхами. Також вказується і на можливе більш просте пояснення. Таким шляхом чоловік просто може «карати» свою дружину за успіхи, яких він не добився сам.

Рідше всього зраджують глави сім'ї, які заробляють трохи більше дружини – приблизно 70% сімейного доходу. А ось чоловіки, які повністю забезпечують сім'ю, навпаки, схильні до зради. Тут грають роль як додаткові можливості чоловіки, так і думка про те, що фінансово залежна дружина від нього не піде. Подібні зради ми часто бачимо на прикладі зірок мас-медіа.

Раніше інші дослідники встановили, що жінки, які не взяли прізвище своїх чоловіків, заробляють більше за інших. Такі жінки намагаються зберегти разом з прізвищем кар'єрну ідентичність. До того ж, в залежності від збереження або незбереження дівочого прізвища, суспільство буде по-різному сприймати таку пару. 

У новому дослідженні з'ясувалося також, що якщо дружина приносить 100% сімейного доходу, то вона не схильна зраджувати. Очевидно, для жінки роль «годувальника» і так є певним викликом суспільним нормам, а стосунки на стороні тільки погіршать упереджене ставлення до неї.
 


                         



Коментарі