Технології
Подобається

Енергія хвиль забезпечить електрикою 6000 британських будинків

16/11/2016
Енергія хвиль забезпечить електрикою 6000 британських будинків

Австралійська компанія Carnegie Wave Energy (CWE) встановить підводну мікромережу біля узбережжя Корнуолла у Великобританії. З часом хвильова станція вийде на потужність 15 мегават, передає Корупція маркет.

CWE отримала грант у розмірі 9,6 млн фунтів від Європейського фонду регіонального розвитку (ERDF). Ці кошти будуть спрямовані на першу фазу будівництва установок для збору хвильової енергії потужністю 1 мегават.

Мікромережу обладнають у Корнуоллі на підключеному до енергомережі тестовому майданчику Wave Hub. Австралійська компанія встановить під воду блок CETO 6, який перетворюють енергію хвиль на електрику. Назва CETO натхнена давньогрецькою богинею морської безодні і чудовиськ Кето. Занурені під воду бакени рухаються разом з хвилями і передають енергію по кабелю в помпу. Вона спрямовує рідину під тиском на гідроелектростанцію на суші.

Перетворювач CETO встановлять в 2018 році. Друга фаза проекту стартує у 2020-2021 роках. З часом потужність мережі планують довести до 15 мегават, що дозволить забезпечити електроенергією приблизно 6 тисяч будинків.

Установку можна буде побачити з берега — вона буде повністю занурена під воду, тому відвідувачі пляжів не зіткнутися з бакеном під час купання. Глибоке занурення також захищає CETO від штормів.


                         



Коментарі