Махінації
Подобається

Українці навчились хитрувати із субсидіями

14/11/2016
Українці навчились хитрувати із субсидіями

Українці навчились оминати перепони на шляху оформлення субсидій на оплату комуналки. Через прості умови надання субсидій працюючі громадяни масово домовляються із роботодавцями про навмисне зменшення рівня їхніх окладів.

Про це повідомила експерт з питань соціальної політики Інституту соціально-економічних досліджень Маріанна Онуфрик, зазначивши, що вимоги щодо отримання субсидій потрібно суттєво ускладнити, передає Корупція маркет.

"Дуже спрощено доступ до субсидій, враховуються тільки прибутки, і єдина перешкода – купівля від 50 тис. грн. Не враховується майно, скільки машин, яхт, спосіб життя, доходи від депозитів. Тобто це дуже суб'єктивні умови", – зазначила експерт.

Онуфрик також наголосила, що серед українців прослідковується нова негативна тенденція — вони навчились "тінізувати" власні зарплати.

"Люди, щоб відповідати вимогам по субсидіях, вдаються до тінізації заробітної плати. Люди звертаються до своїх роботодавців з проханням офіційно виплачувати мінімальну зарплату, щоб претендувати на субсидію", – пояснила експерт.


                         



Коментарі