Економіка України
Подобається

МВФ закликав Раду ухвалити закон про право НАБУ на “прослушку”

14/11/2016
МВФ закликав Раду ухвалити закон про право НАБУ на “прослушку”

Представники місії МВФ на зустрічі відзначили, що можливість прослуховування є важливим елементом зміцнення функціональності НАБУ, тому важливо, щоб ця ініціатива отримала підтримку парламенту, передає Корупція маркет.

Боротьба з корупцією залишається одним з ключових показників, за якими Міжнародний валютний фонд (МВФ) буде оцінювати рівень співпраці з Україною, відзначили заступник директора Європейського департаменту МВФ Танос Арванітіс і глава місії МВФ в Україні Рон ван Руден на зустрічі з директором Національного антикорупційного бюро України ( НАБУ) Артемом Ситником.

А.Ситнік розповів представникам місії МВФ про поточний стан справ і наголосив на необхідності прийняття низки законодавчих ініціатив, які сприятимуть ефективній боротьбі з корупцією, включаючи надання права на самостійне зняття інформації з каналів зв’язку (прослуховування), створення Антикорупційного суду, а також збереження підслідності, визначеної ст.216 Кримінального процесуального кодексу України за НАБУ, в існуючому форматі.

Представники місії МВФ на зустрічі відзначили, що можливість прослуховування є важливим елементом зміцнення функціональності НАБУ, тому важливо, щоб ця ініціатива отримала підтримку парламенту.

“Це – структурний “маяк” програми МВФ, і українська сторона взяла на себе зобов’язання прийняти відповідний закон до кінця листопада”, – сказано в повідомленні. Т.Арванітіс і Р.ван Руден висловили підтримку діям НАБУ, а також відзначили, що ефективність боротьби з корупцією і надалі залишається одним з ключових показників, за якими МВФ оцінюватиме рівень співпраці з Україною.

“Ви зробили вражаючий прогрес у створенні нової організації з нуля, що є непростим завданням. Зусилля в боротьбі з корупцією повинні тривати і надалі для того, щоб забезпечити реальні результати”, – зазначив представник МВФ.


                         



Коментарі