Дизайн
Подобається

7 способів утеплити вікна на зиму

12/11/2016
7 способів утеплити вікна на зиму

Тепло в будинку або квартирі – запорука комфорту, затишку і гарного самопочуття. Для цього ми проводимо в наші квартири центральне опалення, споруджуємо теплі підлоги та інше. Однак тепло важливо не тільки доставити в будинок, але ще і зберегти.
Найбільше тепла покидає наші квартири через вікна, утепливши які можна помітно поліпшити умови свого проживання в холодну пору року
.

Давайте розглянемо швидкі способи утеплення, як сучасних пластикових вікон, так і старих дерев'яних. Почнемо з найпростіших і дешевих…

1. Хочеш утеплити вікно? – Вимий його!
Тепло покидає наші квартири не тільки через протягів, але і йти назовні у вигляді інфрачервоного випромінювання.
Звичайне скло, будучи прозорим для випромінювання видимого спектра, володіє низьким рівнем прозорості для інфрачервоних променів, що передають тепло.
Зате забруднене скло, втрачаючи прозорість у видимій частині спектру, значно збільшує її в спектрі інфрачервоному. Тому для збереження тепла достатньо просто помити вікно перед початком холодної пори року.

Крім скла потрібно вимити й рами – на них ми будемо клеїти ущільнювачі, утеплювачі та інше. На бруд клеїться погано, а відвалюється швидко. Вам же не хочеться переклеювати ущільнювач посеред зими з навстіж відкритими вікнами?

slider2

2. Традиційні способи утеплення вікон
Якщо вкладати гроші особливо не хочеться, наприклад, коли йдеться про тимчасове житло, можна утеплити вікна тим, що є під рукою. Отже, короткий огляд самих бюджетних варіантів:

  • Якщо вікно, балконні двері або кватирка закриваються не досить щільно, то в будівельному магазині можна знайти самоклеючі гумові ущільнювачі різної товщини. Якщо на холоді клей погано липне, то можна скористатися побутовим феном або тепловентилятором.
  • Стики між рамами і стулками, а також по зовнішньому периметру рами забиваються ватою, поролоном або клоччям і заклеюються малярським скотчем.
  • Вчимося у природи: оси будують свої гнізда з пережованої целюлози. Отримати близьку за складом масу можна з змоченою у воді білої туалетного паперу. Газети краще не використовувати – вони фарбуються. Отриману кашку отжимаем і забиваємо в щілини. Зверху також заклеюємо малярським скотчем
  • Властивості утеплювача і клейкої стрічки поєднує в собі самоклеящийся поролон або пенополіетілен – надійне, зручне і недорогий засіб утеплення, яким можна швидко заклеїти щілини на вікнах. Він продається рулонами, на зразок скотча.
  • Нарешті, можна просто замазати всі щілини пластиліном або старої доброї віконною замазкою. Але навесні доведеться серйозно повозитися, щоб їх відскоблити. Так що цей варіант слід використовувати тільки в крайньому випадку.

3. Установка тепловідбивною плівки на вікна
Якщо взимку на внутрішніх сторонах шибок утворюється конденсат і полій, значить конструкція вікна володіє недостатніми термоізоляційними властивостями. Цим часто грішать навіть нові двошарові склопакети, встановлені в наших північних широтах з міркувань економії.

ecolux shodnya

4. Регулювання замку пластикового вікна
Однією з причин підвищених тепловтрат може бути неправильна або порушена з часом регулювання замків пластикового вікна.
Зверніть увагу на нерухому частину замку, розташовану на рамі. Ви можете видать втоплену в конструкцію капелюшок болта з пазом під шестигранний ключ. Це регулювальний болт, що змінює положення клина, за який заходить запірний «язичок» замку.

5. Заміна ущільнювача пластикового вікна
Замінити відслужив своє ущільнювач пластикового вікна нескладно самостійно. Для початку необхідно придбати відповідний ущільнювач. Краще купити «рідний», але, якщо такої можливості немає, консультант в будівельному магазині допоможе вам личити ущільнювач, відповідний до вашого вікна. Для орієнтиру краще взяти з собою шматок старого ущільнювача – по ньому буде простіше підібрати потрібний профіль нового.

6. Утеплюємо укоси і підвіконня
Чомусь деякі забувають, що вікно – це не тільки скло, рама і стулки, але також укоси і підвіконня. Що толку, від самого кращого вікна, якщо під підвіконня у всю «сифонить»? Звичайно краще, якщо разом із заміною вікна, ви також замінили укоси і підвіконня на сучасні конструкції з ПВХ, однак саме при їх установці монтажники нерідко «халтурять», знаючи, що основна увага замовник зверне на рами.

7. Утеплення вікна за шведською технологією
Якщо установка сучасного вікна з ПВХ-профілю вам не по кишені, або не підходить з якихось інших причин, утеплити звичайне дерев'яне вікно можна по новомодної шведською технологією. Таке звучну назву отримала технологія утеплення вікна за допомогою пазного ущільнювача Євро – стрип шведського виробництва, хоча вже на ринку з'явилися аналоги виробництва країн Східної Європи.

Технологія вимагає застосування досить специфічного інструменту, який знайдеться не у кожного домашнього майстра, та й досвід поводження з ним потрібен. Так що за цією послугою краще звернутися до фахівців. Але всі роботи виконуються швидко, так що спосіб цілком підходить, якщо зима «раптом підкралася непомітно».

 


                         



Коментарі